3 essentials voor als u voor het eerst gaat kamperen

Heeft u besloten om binnenkort op kampeervakantie te gaan? Leuk! Maar wat moet u eigenlijk allemaal mee? Wanneer u gaat kamperen heeft u wat extra bagage nodig dan bij andere vakanties. Om u een handje op weg te helpen zetten we daarom 3 dingen op een rij die u niet mag vergeten als u gaat kamperen.

Een goede slaapzak

Het klinkt misschien logisch, want wie neemt er nou geen slaapzak mee om te kamperen? Maar toch is het belangrijk om erop te letten dat u de juiste slaapzak meeneemt. In andere woorden, een kwalitatief goede slaapzakken. Slaapzakken zijn er in allerlei prijsklassen en soorten te vinden, en dus is het belangrijk om een goede uit te zoeken. Hierbij is het sowieso belangrijk om naar de temperatuurlimieten van de slaapzak te kijken. Slaapzakken bieden namelijk optimaal comfort tussen bepaalde temperaturen. Wanneer u dus weet hoe warm het ’s nachts ongeveer zal zijn, weet u wat voor slaapzak u het best mee kunt nemen om te kamperen. Op zoek naar een goede slaapzak? Kijk dan eens voor een Nomad slaapzak.

kamperen

Oordoppen

Het klinkt misschien niet als het eerste item om mee op vakantie te nemen, maar het is altijd handig om een setje oordopjes mee te nemen naar de camping. Op een camping kan het nogal rumoerig zijn, en uw. tentdoek zal niet zoveel geluid tegenhouden ’s nachts. Om lekker te kunnen slapen en niet om de haverklap wakker te worden van het geluid van uw campingburen zijn oordoppen daarom onmisbaar. Thank us later wanneer u lekker door het gesnurk van uw buurman heen slaapt.

Deet (of iedere andere vorm van insectenbescherming)

Wanneer u gaat kamperen, bent u altijd buiten. En waarschijnlijk staat u ook nog eens op een grasveld midden in de natuur met een tentje. Een ideale plek voor insecten dus, vooral tijdens warme zomernachten. En ondanks dat u dan in een tentje mag slapen, hoeft u zich geen illusie te maken dat die tent daadwerkelijk de insecten buiten houdt, want geloof ons, dat is niet zo. Insecten mogen dan vervelend zijn, maar gelukkig is het allemaal niet zo’n ramp. Tot u ’s ochtends wakker wordt met 30 muggensteken in uw gezicht. Dit voorkomen? Vergeet dan niet om Deet mee te nemen als u gaat kamperen.

Op zoek naar een goede kampeeruitrusting? Bekijk dan eens de kampeerspullen van Nomad.