Bezienswaardigheden van Bhaktapur

Bhaktapur is de vroegere hoofdstad van Nepal en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Deze stad is ontzettend oud en biedt veel tempels om te bezichtigen. De entreeprijs (12,50 euro) is flink, maar het wel waard. Zelf ben ik drie dagen in deze bijzondere stad geweest en heb ik vrijwel alle bezienswaardigheden van Bhaktapur bekeken. Ga je binnenkort ook naar Bhaktapur? Vandaag neem ik je mee langs alle bezienswaardigheden van deze mooie stad dat grenst aan China.

Durban Square

Net als Kathmandu en Patan heeft ook Bhaktapur een Durban square. Dit is het belangrijkste plein van de stad en dus ook meteen de bekendste bezienswaardigheid. Het Durban square is opzich al een bezienswaardigheid, maar op het plein staan ook verschillende tempels die allemaal het bekijken waard zijn. Je kunt hier onder andere de gouden poort bekijken die meteen de ingang vormt naar het paleis. Ook het bekijken waard. Daarnaast zijn er meerdere tempels. Allemaal kan je er omheen lopen, maar er niet in. Wil je mooi uitzicht hebben op Durban square? Kies dan één van de restaurantjes gelegen aan het plein. De meeste hebben een mooi uitzicht over Durban square bijvoorbeeld vanaf hun rooftop terras.

Taumadhi square

Dit plein is te vinden vlakbij Durban square en is mijn inziens het mooiste plein van Bhaktapur. Je vind hier onder andere een grote tempel die je kan beklimmen. Vanaf boven heb je een erg mooi uitzicht over de rest van het plein. Vooral rond zonsondergang zou ik je aanraden om bovenaan de tempel te gaan zitten. Echt super. Ook kan je hier makkelijk andere reizigers ontmoeten, omdat de mensen die wat langer in Bhaktapur blijven vaak wel een paar uurtjes bij de tempel doorbrengen en genieten van het dagelijks leven van Bhaktapur. Je hebt nog twee andere tempels op het plein. Deze zijn ook de moeite waard. Eén ervan is nu omgedoopt tot een restaurant. Beetje te duur om er wat te gaan eten, maar genieten van een kopje of thee zou ik zeker doen.

Dattatreya square

Dit plein ligt het verst van Durban square of. Als je vanaf Durban square naar het Taumadhi plein loopt, kan je verder lopen naar het Dattatreya plein. Je voelt hierbij de weg tussen de twee tempels in en moet ongeveer 10 minuten lopen om bij het plein uit te komen. Dit plein is het meest rustig van allemaal. Toen ik er was, waren er totaal geen toeristen. Her plein is niet heel bijzonder en er staan niet veel tempels. Toch zou ik bij voldoende tijd ook hier heen gaan. Er lopen allemaal geiten rond en dit is een leuk gezicht. De beste reistijd voor Nepal is september tot en met de vakantiemaand mei.

Pottery square

Pottery square is een plein waar allemaal pottenbakkers aan het werk zijn. Ze stallen hier hun gemaakte potten uit om te drogen. Ondanks dat het maar een erg klein plein is, is het wel grappig om een rondje te lopen en eventueel een souvenirtje te kopen. Omdat er tegenwoordig niet veel meer gebruik gemaakt wordt van stenen potten, maken de pottenbakkers ook toeristische spullen zoals spaarpotten. Leuk als aandenken (als je hem tenminste heel houd).