De hoogtepunten van een vakantie in Split

Split. Het is een van de mooiste steden van Dalmatië en vele vakantiegangers hebben hier hun tijd al doorgebracht. De stad kent namelijk een groot aantal bezienswaardigheden en de natuur zorgt ervoor dat jij kunt genieten van zowel rust als verschillende geluiden en geuren. Nadat je jouw vakantie hebt geboekt naar deze stad, wil je ook een aantal hoogtepunten op een rij zetten. Maar wat mag dan niet ontbreken tijdens jouw vakantie naar Split? Onderstaande tips zorgen ervoor dat jij jouw vakantie in kunt delen. 

Meerdere dingen ondernemen in Split 

In Split kun je als eerste de sfeer proeven van de havenstad zelf. De haven ligt altijd vol met vissersbootjes en er hangt een gezellige sfeer. Ook het jaarlijks wereldkampioenschap speedbootvaren wordt hier gehouden. In de stad zelf is echter nog meer te beleven dan alleen de haven. Zo kun je hier ook naar de traditionele markten uitwijken voor het halen van verse groenten en andere etenswaren. Tevens zijn er verschillende moderne winkelstraten. In Split zul je je daarom nooit vervelen en kun je meerdere uitstapjes maken met het gehele gezin. 

Bezoek het eeuwenoude paleis 

Als je Split bezoekt, mag een bezoek aan het grote paleis niet ontbreken. Het paleis is het middelpunt van de stad en is een integraal deel van het stadcentrum geworden. De marmeren straten die ernaar leiden kunnen jou ook al veel sfeer geven. Voordat je het paleis bezoekt, is het wel goed om te bekijken of je hier ook rond kunt lopen. Met verschillende evenementen is het namelijk niet altijd mogelijk. De buitenkant laat jou echter al jouw ogen uitkijken. 

Andere steden in het land ontdekken 

Als je tijdens jouw zeilvakantie Split bezoekt, kun je ook uitwijken naar de omliggende regio van de stad. De havenstad ligt namelijk midden in een populair watersportgebied, waardoor je nog meer gebieden tegenkomt. Er is veel historie te vinden, je geniet van de helderblauwe zee en kunt de verschillen tussen de steden ontdekken. Uiteraard kun je ook uitwijken naar andere delen van Kroatië, waardoor je de cultuur leert kennen en andere bezienswaardigheden tegenkomt. Jouw vakantie wordt een tijd om nooit meer te vergeten.