Dit neem je allemaal mee op een autovakantie

Het is en blijft populair; met de auto op vakantie gaan. Toch komt er meer bij kijken dan je van tevoren denkt. Een auto geeft je vrijheid, maar er zijn een aantal dingen die je absoluut niet moet vergeten! Wij geven je tips voor een goed voorbereidde autovakantie.

Bekijk regels van het land

Elk land heeft andere regels wat betreft autowegen. In het ene land zijn er tolwegen en in het andere land niet. Ook zijn per land de spullen die je zelf bij je moet hebben bij bijvoorbeeld pech onderweg verschillend. Heb je deze zomer de Autoroute du Soleil voor de boeg? In Frankrijk moet je namelijk naast een gevarendriehoek ook verplicht een alcoholtest bij je hebben.

Vergeet de algemene documenten niet!

Ook al denk je dat het in Europa vrij reizen is, alsnog zijn bepaalde documenten verplicht om mee te nemen namelijk paspoort, rijbewijs en geldig kentekenbewijs. Naast deze documenten hebben we een lijst gemaakt van spullen die handig zijn om mee te nemen:

  • reservesleutel van je auto
  • reserve lampen
  • EHBO-doos
  • Europees schadeformulier
  • voor alle brillendragers: een reservebril

Als je al deze spullen hebt kan je zorgeloos met de auto op vakantie gaan. Houd er rekening mee dat het altijd langer duurt dan je van tevoren denkt. Het kan zijn dat je verkeerd rijd, dat het bij de tolpoortjes heel druk is of dat er mega lange files staan. Er is niks aan te doen, dus probeer je niet al te druk te maken. Het is immers vakantie! Buiten dat, pak je zwembroek, bandeau bikini, beugel bikini en duikbril in en op naar een mooie vakantie!