Dit zijn de mooiste plekken Portugal!

Wanneer u op vakantie gaat naar Portugal is het vanzelfsprekend dat u graag kennis zult willen maken met de mooiste plaatsen die het land te bieden heeft. De mooiste plekken Portugal definiëren is niet altijd even eenvoudig, want het land heeft zowel op vlak van natuur als cultuur echt heel wat absolute toppers in huis. In ieder geval, bent u ook benieuwd naar wat nu precies de allermooiste plekken in Portugal zijn? Wij hebben ze voor u uitgezocht!

1.) De hoofdstad Lissabon

Toegegeven, het is misschien een beetje makkelijk om de hoofdstad van Portugal als eerste in deze lijst met mooiste plekken Portugal te plaatsen, maar toch is dit zeker niet zonder reden. Het is namelijk zo dat de Portugese hoofdstad werkelijk ongelofelijk veel moois in petto heeft voor haar bezoekers. Zo neemt u bijvoorbeeld zeker de beroemde treinlijn 28. Bovendien geniet u tijdens uw verblijf in deze mooie stad ook van de heerlijke pastéis de Belém gebakjes. Wilt u graag tijdens uw bezoek of verblijf in Lissabon kunnen genieten van een prachtig uitzicht op niet alleen de stad, maar ook diens omgeving? Dan moet u eigenlijk als het ware verplicht een bezoek brengen aan het Cristo Rei monument. 

2.) De Serra da Estrela 

Het grootste natuurgebied van Portugal luistert naar de naam ‘Serra da Estrela’. Dit gebied kan absoluut worden bestempeld als één van de mooiste plekken Portugal. Hou er als reiziger wel zeker rekening mee dat dit gebied ongelofelijk uitgestrekt is. Dit zorgt ervoor dat u er eigenlijk zonder probleem weken in kunt rondlopen. Bovendien zijn er verspreid over het natuurgebied tal van verschillende routes uitgedokterd waar er gebruik van kan worden gemaakt. Veel van deze routes zijn vrij kort en tonen u slechts een beperkt stukje van het gebied, maar anderen zijn een stuk groter. Met deze routes bent u werkelijk weken zoet. Haal uw wandelschoenen dus maar alvast uit de kast en ontdek de prachtige natuurpracht die zich ontvouwt in de altijd weer even indrukwekkende Serra da Estrela!

3.) Sinta 

Ongetwijfeld één van de mooiste plekken Portugal die u zeker niet over het hoofd mag zien is Sinta. Het betreft hier één van de weinige plaatsen in Europa welke is volgebouwd met niet alleen statige paleizen, maar ook prachtige kastelen. Deze stad werd mede omwille van deze reden opgenomen op de vermaarde UNESCO Werelderfgoedlijst. In het bijzonder het opvallende Palacio da Pena is één van de absolute toppers van deze locatie. Bovendien biedt ze ook nog eens een geweldig uitzicht over de stad en haar omgeving. Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer u met zekerheid de mooiste plekken Portugal wenst te kunnen ontdekken mag een bezoek aan Sinta zeker niet op uw verlanglijstje ontbreken!

4.) De Azoren

Veel reizigers zijn het er over eens dat ook de Azoren tot de mooiste plekken Portugal behoren. De Azoren bestaan uit in totaal negen bewoonde eilanden welke stuk voor stuk niet alleen over een prachtige natuur, maar ook over heel wat pittoreske dorpjes beschikken. Bent u iemand die ervan houdt om tijdens zijn of haar vakantie ook enkele mooie kerken te bezoeken? Ook in dat geval zult u kunnen vaststellen dat er op de Azoren heel wat moois te ontdekken valt. U geniet hier niet alleen van de prachtige omgeving, maar ook van de sublieme rust die u hier overvalt. Veel mensen zien de Azoren dan ook als de perfecte bestemming voor een echt ontspannende en deugddoende vakantie, alleen of met het hele gezin.

Kijk voor de mooiste plekken en ervaringen in Portugal op Qportugal.nl.