Fietsen door de Franse wijngaarden: een unieke wijnreis op de elektrische fiets

Ben je groot fan van wijn en sportief aangelegd? Dan is een fietsvakantie op de elektrische fiets door de Franse wijngaarden een perfecte unieke vakantie voor jou! Op deze manier ontdek je de prachtige landschappen en wijngaarden terwijl je tussendoor kunt genieten van heerlijke wijn en culinaire gerechten. In dit artikel bespreken we de populairste wijngebieden van Frankrijk, de voordelen van fietsen in deze gebieden, enkele fietsroutes door de wijngaarden en de beste wijnproeverijen en culinaire ervaringen.

Wijngebieden in Frankrijk

De belangrijkste en populairste wijngebieden in Frankrijk zijn Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Loire Vallei, Elzas, Rhônevallei, Languedoc-Roussillon en Provence. Bordeaux staat voornamelijk bekend om zijn rode wijnen, Bourgogne om zijn Pinot Noir en Chardonnay, Champagne om de mousserende wijnen, Loire Vallei om zijn witte wijnen, Elzas om zijn Riesling, Rhônevallei om zijn Syrah en Languedoc-Roussillon om zijn rosé wijnen. Je kunt dus wellicht een gebied kiezen op basis van jouw wijnvoorkeur. Iedere regio biedt prachtige landschappen en wijngaarden, historische dorpjes en goed onderhouden fietspaden.

De voordelen van fietsen in wijngebieden 

Reizen met behulp van een elektrische fiets is de perfecte manier om wijngebieden te verkennen. De elektrische trapondersteuning maakt het makkelijker om lange afstanden af te leggen en heuvelachtige gebieden te doorstaan, terwijl je optimaal kunt genieten van de omgeving. Daarnaast biedt de elektrische fiets meer flexibiliteit tijdens je reis omdat je geen last hebt van het verkeer en makkelijker tussendoor kunt stoppen. Zorg ervoor dat je de juiste elektrische fiets aanschaft voor een intensieve fietsvakantie. De elektrische fietsen van Matrabike kan je voor aanschaf uittesten zodat je zeker weet dat de fiets perfect bij jou past. 

Wijnproeverijen en culinaire ervaringen

Enkele voorbeelden van de beste wijnproeverijen in de verschillende gebieden die eerder genoemd zijn, zijn het beroemde wijnhuis Chateau Lafite-Rothschild in Bordeaux of Crémant de Bourgogne in de Bourgogne. Het wordt over het algemeen aangeraden om kleine, lokale producenten te kiezen voor een authentieke ervaring en te vragen naar verschillende opties voor wijnproeverijen en rondleidingen. Zorg wel dat je tussendoor genoeg water drinkt tussendoor zodat je verantwoord kunt fietsen.