Geef een opblaasbaar supboard ook onderhoud

Eigenlijk heeft elk product dat je aanschaft onderhoud nodig, zo ook een opblaasbaar supboard. Net zoals bij de rest geldt dat goed onderhoud ervoor zorgt dat je langer plezier hebt van je aankoop. Neem naast het onderhoud van je opblaasbare sup ook een reparatiesetje mee voor onderweg. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Zorg dat je een opblaasbaar supboard droog opbergt

Je supboard gebruik je waarschijnlijk niet het hele jaar door en er zitten dagen tussen dat hij in de opslag ligt. Het is voor het behoud van je product aan te raden om het opbergen goed te doen. Onder goed opbergen valt het vooral droog opbergen van je supboard. Het beste kun je dit doen door hem af te nemen met een natte doek zodat het vuil eraf is. Vervolgens wrijf je hem droog met een droge schone doek. Laat een opblaasbaar supboard nooit in de directe zon drogen, dat vermindert namelijk de kwaliteit van het materiaal. Als je hem niet met een doek kunt drogen, zorg dan dat hij zelf opdroogt in de schaduw. 

Ontlucht het supboard voor je het opbergt

Natuurlijk is het gemakkelijk om lucht in je opblaasbaar supboard te laten zitten, zo kun je hem de volgende keer snel gebruiken en hoef je hem niet helemaal op te blazen. Toch is het niet aan te raden dit te doen. Als je één of twee dagen je supboard niet gebruikt, dan kan het niet direct kwaad om er een beetje lucht in te laten. Laat in elk geval nooit je supboard volledig opgeblazen liggen. Door warmte en kou kan de lucht gaan werken en kan jouw supboard in het ergste geval zelfs ontploffen. 

Als je jouw supboard voor langere tijd niet gebruikt, zorg dan dat hij goed leeg is en ontlucht hem volledig. Open het ventiel en rol het board op naar het ventiel toe. Zo zorg je ervoor dat alle lucht eruit is. Laat hem vervolgens met het ventiel open nog minstens een dag drogen zodat eventuele condens aan de binnenzijde ook kan drogen. Druk tot slot het ventiel erop en berg hem op. 

Jouw opblaasbare supboard berg je op in een (reis)tas

Het beste is om jouw opblaasbaar supboard op te bergen in een (reis)tas. Dit type tas is zowel handig als je op reis gaat en hem mee wil nemen naar bijvoorbeeld je vakantieadres om daar de natuur te bekijken vanaf een andere kant. Maar ook als je hem in je eigen opslag op wil bergen is een (reis)tas aan te raden. Een opblaasbaar board is namelijk gevoelig voor scherpe materialen en krassen, waardoor je onderweg met een leeg board kan komen te staan. En dat wordt dan zwemmen. Door het supboard op te ruimen in een tas voorkom je onvoorziene beschadigingen tijdens zowel het reizen als het liggen in de opslag. 

Een opblaasbaar supboard heeft dus ook onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat je optimaal plezier hebt van jouw aankoop. Waarschijnlijk zijn de tips een schot voor open doel, maar wel van groot belang voor de kwaliteit van het product.