Inspiratie nodig voor een Europese stedentrip? Bezoek een van deze klassiekers

mooiste steden europa

Het maken van een stedentrip van een paar dagen is een van de meest geliefde manieren om een vakantie vorm te geven. Dit komt mede doordat je met een dergelijke, relatief korte stedentrip hetzelfde bereikt als met een vakantie van een paar weken, althans, als het gaat om het even helemaal loskomen van de dagelijkse hectiek die je ervaart. Hoe dan ook, drie van de mooiste steden van Europa zijn Edinburgh, Praag en Barcelona. Dit zijn bovendien steden die je vanuit Nederland met gemak (en voor weinig) kunt bezoeken. Hieronder lees je wat deze steden nu juist zo populair maakt.

mooiste steden europa

Edinburgh

De Schotse hoofdstad Edinburgh heeft een bijzondere, welhaast mystieke uitstraling. Deze stad straalt een moeilijk te omschrijven hoeveelheid klasse uit. Hoe dan ook behoort de Royal Mile tot de belangrijkste hoogtepunten. Dit is de straat die leidt naar het centraal in de stad gelegen kasteel. Vanuit de winkelstraat Princess Street heb je een prachtig zicht op dit geheel.

Praag

Praag wordt ook wel de gouden stad genoemd. In deze stad worden vooral de nauwe straatjes, het immense centrale plein en de bruggen over de rivier geroemd door de vele toeristen. Op het grootste plein loop je natuurlijk zeker even langs het astronomische uurwerk dat je hier vindt. Van alle bruggen is de Karelsbrug de meest in het oog springende. Deze brug is zelfs iconisch geworden voor deze hele stad.

Barcelona

In Barcelona komen vooral de kwaliteiten van de even goede als beroemde ontwerper Gaudì aan de oppervlakte. Vooral aan de Sagrada Familia en het Park Güell kun je de architectonische klasse aflezen. Een bezoek aan Barcelona is verder natuurlijk niet compleet zonder een wandeling over de bekende en sfeervolle Ramblas.