Bedenk dit eens; je hebt een avontuur op de planning staan. Al maandenlang kijk je hiernaar uit en weet je dat het eraan komt. Je hebt dingen uitgezocht, misschien al het een en ander geboekt, maar je laat ook wat dingen aan het toeval over. Niet weten waar je terecht komt en waar je aan begint, ook dat is ontzettend mooi! Met Interrail ga je précies zo’n avontuur aan. Je weet dat er heel veel moois op je te wachten staat en dat op een flexibele, veilige en efficiënte manier. Wij vertellen je daarom vandaag over jouw avontuur met deze reis en over een potentiële route. Lees daarom nu verder om erachter te komen waar je volgend jaar heen gaat, wat je te wachten staat en wat voor moois je gaat beleven. Ben je er klaar voor? 

Wat is Interrail? 

Interrail is een manier van reizen. Dit concept stelt je in staat heel Europa te verkennen op de manier waarop jij dat wilt. Met de trein kun je van de ene uithoek naar de andere uithoek reizen zonder dat je aan al te veel vastzit. Hoe dat in zijn werking gaat? Je koopt een bepaalde pas. Met deze pas heb je recht op een X aantal reizen binnen een bepaalde periode. Los van die periode en het aantal reizen dat je hebt geboekt, ben je helemaal vrij om te doen wat je wilt. Je kunt heen waar je wilt, wanneer je wilt en hoe je wilt. Het enige wat zeker is, is dat je genoeg avonturen gaat beleven en dat je met de trein gaat! Klinkt dat tof, of klinkt dat súper tof? 

West naar Oost met Interrail

We hebben je beloofd dat we je een aantal routes gingen voorschotelen. Na een beetje field research en het navragen bij mensen die eerder met Interrail hebben gereisd, zijn we tot de conclusie gekomen dat van West-Europa naar Oost-Europa een ontzettend gave route is. Een populair startpunt voor Nederlanders en niet-Nederlanders is Amsterdam. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld naar Berlijn of Parijs. Vanaf daar kun je naar een andere Duitse of Franse stad. Vanuit daar reis je door naar Oostenrijk en bezoek je Wenen, de prachtigste stad van heel Oostenrijk. Vervolgens leidt je avontuur je naar Zwitserland en Italië. Natuur én cultuur in één ruk bezoeken; dat doe je zo. Ben je daar klaar mee? Dan ga je door naar Oost-Europa. Van Praag tot aan Boedapest, Boekarest, Zagreb en misschien zelfs Moskou; je hebt het allemaal in handen. 

Van Noord naar Zuid met de train

Noord naar zuid met Interrail is ook mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om (wederom) Amsterdam als startpunt te nemen en dit als Noord te beschouwen. Je kunt daarnaast ook eerst naar het verdere noorden, bijvoorbeeld Kopenhagen. Dit kan met het vliegtuig of ook gewoon met de trein. Daarna maak je langzaam je weg naar beneden. Via Nederland, België, Frankrijk en Spanje, eindig je uiteindelijk in Portugal. Onderweg kom je tal van prachtige steden zoals Brussel, Parijs, Nice, Madrid en Barcelona tegen. Uiteindelijk vind je jezelf met een pastel de nata en een espresso in de Portugese zon. Beter wordt het niet, dat beloven we je nu al! Als je geluk hebt, boek je met korting een lastminute trein vakantie!