Kies voor een zonzekere vakantie op Playa de las Américas!


Zuidelijk gelegen op het Spaanse eiland Tenerife vindt u Playa de las Américas. Deze badplaats is in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd naar idee van enkele Amerikaanse projectontwikkelaars, wat ook de oorsprong van de naam verklaart. Men had voor ogen de ideale badplaats te creëren, en dat is gelukt. Zo kunt u tijdens uw vakantie in Playa de las Américas ook deze zomer weer terecht in de meest moderne en luxueuze accommodaties, variërend van all inclusive resorts tot sterrenhotels, maar ook eenvoudiger doch gerieflijke appartementen.

Geen dag is hetzelfde in de badplaats van vermaak

In Playa de las Américas is daarbij voldoende amusement te vinden en ook activiteiten zijn er volop te ondernemen. In de directe omgeving zijn aquaparken waar vooral kinderen zich eindeloos zullen vermaken, verschillende golfbanen zijn aangelegd en aan de kust kunt u erop rekenen dat alle mogelijke watersporten worden aangeboden bij de duikcentra. De shopaholics kunnen zich uitleven in meerdere (tax free!) winkelcentra en het gezellige Veronica Strip is the place to be om te genieten van het bruisend nachtleven, maar ook om overdag iets te drinken op een gezellig terrasje. Wilt u echt iets bijzonders, dan kunt u per duikboot het onderwaterleven voor de kust ontdekken vanuit Las Galletas. Kortom, aan leuke activiteiten geen gebrek in de badplaats!

Drie schitterende stranden grenzen aan Playa de las Américas

De zogenoemde ‘Vruchtbare Parel van de luxe Canarische Eilanden’ heeft uiteraard ook prachtige natuur te bieden. Vulkanisch landschap wordt afgewisseld met groene natuurparken en bergketens in het binnenland en het zeewater is helder blauw. Te paard op verkenningstocht door het landschap is een geweldige belevenis.

Naar de mooiste stranden hoeft u in ieder geval niet lang op zoek; Playa de las Américas zelf beschikt al over drie prachtige zandstranden. Surfers weten hun weg naar Carlota Playa met haar sterke branding altijd wel te vinden, terwijl Camison Playa voornamelijk gezinnen trekt vanwege de langzaam aflopende zeebodem, waardoor kinderen hier fantastisch kunnen spelen. En Europe Playa ten slotte dat direct aan de gezellige boulevard ligt. Bovendien wordt Tenerife gekenmerkt door heerlijk warme zomers en milde winters met ook nog een behoorlijk aantal zonnige dagen; het eiland is dus het gehele jaar door een fijne vakantiebestemming. De Amerikaanse projectontwikkelaars kozen voor Playa de las Américas voor het droogste en zonnigste stuk van het eiland, zodat de vakantieganger zich verzekerd weet van een warm en onbewolkt verblijf!

Keukens uit alle windstreken

Rekening houdend met de vele vakantiegangers in Playa de las Américas, treft u hier restaurants met keukens van de meest uiteenlopende nationaliteiten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw kroost niets naar hun smaak vindt; van Italiaans en Japanse sushi tot Spaanse tapas, alles is vertegenwoordigd. Voor het proeven van de meer lokale keuken kunt u het best naar de dorpjes iets landinwaarts gaan. De restaurants hier serveren traditionele gerechten en waagt u zich dan zeker eens aan de ‘vieja’ ofwel papegaaivis!