Op reis met collega’s

Veel bedrijven bieden werknemers de mogelijkheid om op reis te gaan met ‘het werk’. Lekker een weekje de zon opzoeken of shredden in de sneeuw. Een vakantie aan je werknemers geven is een stimulans en een waardering naar je werknemers toe.

Naast dat een vakantie met het werk een welkome ontspanning is voor werknemers kan het ook gezien worden als een grote versie van een teamuitje. Je ontdekt andere kanten van je collega’s en je leert je collega’s op een dieper level kennen. Zo kan een weekje weg positief zijn voor de betrokkenheid van de mensen in een organisatie. Daarnaast kan er gewerkt worden aan verschillende samenwerkingsverbanden, zowel op hiërarchisch als plat niveau. Versterk het groepsgevoel door gezamenlijke activiteiten en werkkleding bedrukken. Een blijvende herinnering die Maxilia voor ieder kan maken!

Naast een volledige vakantie samen met collega’s kan een werk vakantie ook een leuke oplossing zijn om je werknemers gemotiveerd te krijgen. Ze werken een halve of gewoon een hele werkweek en de rest van tijd kunnen ze genieten van het land waar ze zijn. Je kan collega’s bij elkaar zitten of allemaal hun eigen keuze laten maken hoe ze hun werkruimte inrichten. Dit zorgt voor een besparing in de vakantiedagen, je kantoor is nog steeds bereikbaar voor klanten en er hoeven geen vakantiekrachten te worden aangenomen. Dit zorgt voor een stabiel kennisniveau en ook na de vakantie geen uitstroom van mensen (vakantiekrachten).

Aangezien veel medewerkers een familie hebben kan het zijn dat in de zomer de helft van je ploeg op vakantie is. Door ze een werk en vakantie regeling aan te bieden kunnen ze later in het jaar nog een keer op vakantie en heb je een redelijk normale bezetting tijdens de zomermaanden. Veel bedrijven hebben in de zomermaanden minder werk, maar er zijn zeker veel industrieën die het juist heel druk in de zomer hebben waardoor iedere man of vrouw nodig is!