Portugal ligt ten westen van Spanje. In Portugal wonen ruim 10 miljoen mensen. Portugal bestond tot 1976 uit 11 provincies. Algarve was hier één van. Tegenwoordig bestaat Portugal uit districten. Het district Faro omvat het gebied wat voorheen Algarve werd genoemd. De gehele zuidkust van het land valt onder dit district. De meeste jongeren kennen het plaatsje Albufeira wel, wat je aan de zuidkust vindt. In Algarve vind je zowel stranden als rotsformaties aan de zee. In het binnenland is er heuvelachtig gebied. Er heerst een Middellands Zeeklimaat. In de maanden mei tot en met oktober is de temperatuur gemiddeld hoger dan 20℃. In de maanden juli, augustus en september loopt de temperatuur zelfs op tot maximaal bijna 30℃. Door dit warme weer is het een populaire vakantiebestemming voor toeristen. Op 27vakantiedagen.nl Algarve kun je meer info vinden. 

Plaatsjes Algarve

Albufeira is een bekende bestemming voor jongeren vakanties. Veel vriendengroepen gaan hierheen om bijvoorbeeld na hun examen te komen feesten en relaxen. Andere plaatsen aan de kust zijn Silves en Faro. De hoofdstad van de provincie Faro heet ook Faro. Hier kun je het enige vliegveld van Algarve vinden. Al zo’n tweeduizend jaar geleden legden de Romeinen in Faro een haven aan. Pas veel later, in 1540 kreeg de stad stadsrechten. De meeste winkels in Faro kun je vinden rond de ‘Jardim Manuel Bivar’. Silves is een klein plaatsje met zo’n 10.000 inwoners. Het mooiste om te zien in het dorpje is het kasteel van Silves. Lijkt het je nou wat om op vakantie te gaan naar Algarve? Op 27vakantiedagen.nl Algarve kun je info vinden over onder andere: 

  • Bezienswaardigheden & activiteiten
  • De beste reistijd
  • Accommodaties 
  • Vluchten 
  • Autoverhuur 
  • Ervaringen en tips van reizigers die Algarve hebben bezocht 

Het eiland Madeira

Wil je liever op vakantie naar een Portugees eiland in plaats van het vasteland? Misschien is Madeira dan wat voor jou. Het eiland, met een oppervlakte van bijna 750 km², ligt in de Atlantische Oceaan. Het ligt een stuk ten westen van Marokko en een stuk ten noorden van de Canarische eilanden. De hoofdstad is Funchal. Hier vind je het enige vliegveld van het eiland; Funchal International Airport. De beste reistijd naar het eiland is van mei tot en met september. ‘Espada com banana’ is een gerecht dat van oorsprong uit Madeira komt. Het is een typisch Madeiriaans visgerecht; zwarte degenvis, geserveerd met banaan. Het klinkt in eerste instantie als een vreemde combinatie, maar probeer het zelf maar eens uit! Ook wordt de zwarte degenvis soms geserveerd met passievruchtensaus. Passievrucht is erg populair en wordt in veel verschillende vormen gegeten op het eiland. Wil je meer weten? Lees hier alle info over Madeira