Op vakantie met kinderen? Gebruik deze tips!

Vakantiekoffer-inpakken

Als je op vakantie gaat met kinderen kijk je daar achteraf vaak met goede herinneringen op terug. Echter, tijdens de vakantie kunnen kinderen ervoor zorgen dat jijzelf niet aan je rust toekomt. Daarom delen we in dit artikel een aantal nuttige tips met je die kunt gebruiken als je op vakantie gaat met kinderen en je zelf ook aan je rust wilt toekomen.

Zorg voor afleiding voor de kinderen

Kinderen hebben veel energie die ze kwijt moeten kunnen. Zorg er daarom voor dat ze voldoende mogelijkheden hebben om dit te doen. Een tablet, bordspelletjes en een voetbal doen het vaak goed. Daarnaast is het aan te raden om een vakantiebestemming te kiezen waar animatieteams aanwezig zijn. Op die manier kom jij overdag aan je rust toe, terwijl je kinderen worden vermaakt.

Vakantiekoffer-inpakkenGa samen met kennissen op vakantie die ook kinderen hebben

Met deze tip bedoelen we niet dat je je gehele vakantie vast zit aan een ander stel en hun kinderen. Dat hoeft namelijk helemaal niet! Maar als je met kennissen op vakantie gaat die ook kinderen hebben, dan kun je afspreken dat het ene stel bijvoorbeeld twee dagen de kinderen erop uit neemt en dat jij en je partner dat op twee andere dagen doen. Op die manier heb je even helemaal niks aan je hoofd en kun je heerlijk je eigen ding doen, zonder dat je rekening hoeft te houden met je kinderen.

Neem standaard een aantal medicijnen mee

Tijdens vakantie is het altijd goed om een aantal medicijnen standaard bij je te hebben. Denk hierbij onder andere aan paracetamol tabletten. Altijd goed om bij je te hebben, zeker in landen (bijvoorbeeld Turkije) waarin je ze zonder doktersrecept niet kunt krijgen.

Ook is het verstandig om een middel tegen obstipatie mee te nemen. Veel mensen hebben namelijk last van een moeilijke stoelgang tijdens hun vakantie. Om de stoelgang te stimuleren zijn er diverse middelen beschikbaar die je bij de drogist in Nederland kunt kopen. Ook is het verstandig om een EHBO setje in te pakken. Handig voor als je kinderen zich bezeren, dan weet je in ieder geval dat je de spullen bij je hebt om ze te verzorgen.

Meer tips?

Als je goed voorbereid op vakantie gaat hebben je kinderen, maar ook jijzelf, een leuke tijd en is het volop genieten! Bij een goede voorbereiding hoort ook een checklist die je kunt gebruiken bij het inpakken van je koffer. We kwamen onlangs op internet een nuttig artikel tegen over welke 5 producten je in ieder geval moet inpakken in je koffer als je met kinderen op vakantie gaat. Klik op de volgende link om te lezen welke 5 artikelen dat zijn: op vakantie met de kinderen? Met deze 5 dingen in je koffer wordt het een gegarandeerd succes!