Schaf de juiste wandelschoenen aan!

Voor vrijwel elke wandeling is het belangrijk dat je beschikt over een goed paar wandelschoenen, of je nou korte of lange afstanden loopt. Het is beter voor je voeten, knieën en uiteindelijk je hele houding en zul je de wandeling beter volhouden en de dagen erna geen last hebben van spier- of gewrichtspijn. Hieronder een aantal tips voor het kopen van wandelschoenen.

  1. Koop je wandelschoenen ’s middags!

’S Middags heb je vaak al aardig wat stappen gezet waardoor je voeten iets dikker zijn dan ’s ochtends. Dat komt vooral door warmte en beweging. Met een lange wandeling worden je voeten ook warmer en dus gaan ze iets uitzetten.

2. Welke schoen voor welke wandeling

Een schoen voor korte wandeling op vlakke gronden hebben andere kenmerken dan een schoen voor een lange wandeling op onverharde wegen. Kijk in welke categorie je valt, A, B, C of D, en schaf de juiste soort schoen aan.

3. Pas pas pas!

Wees niet bang om te lang over je zoektocht te doen naar het goede paar. Het is nou eenmaal een investering dus vergt het veel aandacht. Pas dus veel verschillende soorten en maten en kies zorgvuldig. Kijk naar verschillende soorten merken zoals ortlieb of lowa wandelschoenen.

4. Waterdicht of juist ademend?

Als je vooral in koude streken of in de sneeuw wandeld, is een waterdichte schoen van belang. Maar als je juist meer in gebieden wandelt waar het warm en droog is snakken je voeten liever naar schoenen die ademend zijn.

5. Goede sokken is het halve werk

Naast goede schoenen zijn de goede en juiste sokken ook van belang. Stem je sok aan op je schoen en deze zullen voor de juiste comfort zorgen.