Vakantie Dominicaanse Republiek

Zelfs voor de meest veeleisende vakantieganger is de Dominicaanse Republiek de perfecte reisbestemming. In amper 10 uur vlieg je naar dit paradijs. Diverse vliegtuigmaatschappijen landen op Punta Cana. Als je geland bent lijkt het alsof je een ansichtkaart binnenstapt. Boek een vakantie Dominicaanse republiek en geniet ter plekke van de prachtige natuur, de heerlijke tropische temperatuur en luxe resorts.

Zwemmen en duiken

De Dominicaanse Republiek is een plaatje om te zien. Je zult volop genieten van de kilometerslange witte zandstranden en van een duik in het azuurblauwe zeewater. Je kunt in dat heerlijke water veel meer dan alleen zwemmen. Ook voor duikers is de Dominicaanse Republiek de perfecte vakantiebestemming.

Door de invloed van de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee kunnen duikers hier veel moois zien. Je vindt er felgekleurde riffen, koralen en bijzondere vissen. Ook tijdens het snorkelen kun je hier volop genieten van de onderwaterwereld. Vooral de Oostkust bij Punta Cana is hiervoor een ideaal startpunt.

Luxe resorts en hangmatje

Punta Cana is niet alleen bekend vanwege de mooie kliffen en barracuda’s. Ook als je liever boven water blijft kun je hier perfect vakantievieren. Je wordt op je wenken bediend en van alle luxe voorzien in de vele vakantieresorts. Vijf sterren en all-inclusive is hier standaard.

Ga jij op vakantie liever back to basic? Kies dan voor het noordoostelijke schiereiland Samana als bestemming. Hang je hangmatje tussen twee palmbomen en jouw tropische vakantie kan van start. Je voelt je als een echte Robinson op de vele ongerepte zandstranden. In het binnenland kun je indrukwekkende watervallen en prachtige jungle ontdekken.

Rust en sport

Tijdens een tropisch verblijf in de Caraïben kun je vakantie vieren zoals jij dat wil. Wil je je alleen bezighouden met de vraag in welk zwembad van je resort je vandaag gaan plonzen? Of wil je ook tijdens je vakantie genieten van gave sportieve activiteiten? In de Dominicaanse Republiek hoef je niet te kiezen, want je kunt het allemaal combineren.

Je kunt er bijvoorbeeld uitstekend surfen. De hoogte van de golven hangt af van het seizoen. Vooral in de eerste maanden van het jaar zijn de golven hoog. Beginnende surfers kunnen goed oefenen tijdens de zomermaanden. Liever een balletje slaan op mooiste golfbanen? Golfarchitecten hebben deze banen ontworpen, dus je geniet van het uitzicht op de Caribische Zee tijdens je course.

Prachtige natuur

De ruim 4.300 stranden maken van de Dominicaanse Republiek een perfecte bestemming voor zon- en strandliefhebbers. Toch heeft dit land veel meer te bieden dan alleen prachtige stranden. De natuur is hier ontzettend veelzijdig. Je vindt er jungles, mangrove bossen, grotten en watervallen van wel 35 meter hoog.

In deze prachtige omgeving leven dan ook veel dieren. Flamingo’s, schildpadden, vleermuizen en papegaaien zijn slechts een paar voorbeelden. Ook zwemmen met dolfijnen en bultruggen is een populaire activiteit. Zwemmen met walvissen kun je bijna nergens ter wereld, dus dit is een unieke kans tijdens je vakantie.

Shoppen en stappen

Souvenirtjes kopen hoort er natuurlijk bij. Winkelen kun je uitstekend in de Dominicaanse Republiek. In kleine winkeltjes met lokale producten of in de megagrote winkelcentra. Of neem een rondleiding in een koffie- of rumfabriek. Zo leer je weer wat over de lokale producten en kun je na afloop een speciaal product voor thuis meenemen.

Zelfs langs de weg wordt gehandeld en kun je onderweg dat perfecte souvenirtje vinden. Shop ‘till you drop tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek. Je vakantie is niet compleet zonder een of meerdere nachtjes stappen. Uitgaan in de Dominicaanse Republiek mag je niet missen. Het nachtleven is hier uitbundig en er is veel keuze in clubs. De muziek is altijd dansbaar, je bent tenslotte in Midden-Amerika!

Rijk verleden

De Dominicaanse Republiek heeft ook een rijke historie. In 1844 verklaarde Spanje het land tot zelfstandig, maar duizenden jaren geleden leefden er al indianen. In 1492 kwam Columbus hier aan land, en daarmee begon de kolonisatie van Amerika.

Hoofdstad Santo Domingo is nu uitgegroeid tot een metropool met ruim 3 miljoen inwoners. Het stadscentrum werd zelfs in 1990 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en is dus zeker een bezoek waard. Een goede manier om de stad te ontdekken is op de fiets. De meeste fietstochten duren anderhalf uur. Zonder in de file te staan kom je zo langs de vele mooie monumenten die deze stad rijk is.