Vakantie Kenia – op safari en de natuur in 

Kenia is een gewilde vakantiebestemming als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld. Het Oost-Afrikaanse land zelf heeft sommige zaken best wel op orde, zoals het openbaar vervoer. Behalve onrustige momenten (bijvoorbeeld tijdens verkiezingen) is er niet eens zoveel aan de hand; alleen moet je natuurlijk niet in de late avond in je eentje door de slums van Nairobi gaan lopen. Voor Afrika geldt Kenia als een vrij veilige vakantiebestemming met natuurlijk de nadruk op safari vakanties. Een vakantie Kenia kan niet zonder oog in oog te staan met leeuwen, krokodillen, bavianen, neushoorns en de hele verdere dierentuin. Alleen zijn al die dieren hier niet achter hekjes te bestuderen maar mee te maken in het wild. 

Het mooiste van een vakantie Kenia is en blijft op safari gaan 

Een vakantie Kenia is dan om te beginnen ook aantrekkelijk vanwege de grote safariparken. Want als je in Afrika bent, moet je gewoon de Big Five gaan zien. Dat zijn de buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant. Die zijn niet overal samen in Afrika te zien maar in Kenia wel. Big Five stamt overigens uit de jagerstijd. De jagers van weleer vonden deze dieren het moeilijkst om op te jagen. Ga je voor het eerst op safari? Dan is je beste keuze een van deze drie safariparken: 

• Masai Mara (savannes en heel veel grazend wild) 

• Tsavo (veel nijlpaarden en krokodillen) 

• Amboseli (olifantengebied maar ook leeuwen, luipaarden, enz.) 

Alternatieve safari mogelijkheden tijdens je vakantie Kenia 

Een safari in Kenia is erg leuk als je met een ranger meegaat in de jeep. Maar het kan ook anders. Je kunt bij Lake Naivasha en in Hell’s Gate National Park ook wandelen of fietsen tussen kloeke rotsgroepen, met ondertussen giraffen en zebra’s die voorbijkomen. Of wat te denken van een motorsafari door Magadi, soms een paradijs van flamingo’s. Nog een authentieke safari-ervaring kun je in de noordelijke wildreservaten van Kenia krijgen.  

Veiligheid en tafelen 

Zoals al gezegd is een vakantie Kenia die je boekt bij Afrikasafari.nl veilig. Natuurlijk is er criminaliteit, het is alleen zaak om alert te zijn en goed op te letten. Vooral over straat lopen na zonsondergang is om problemen vragen in de steden. En al te vrijelijk met je mooie smartphone rondzwaaien, is ook geen goed idee. Ga in eethuizen lekker smikkelen, maar doe dat niet met dure apparatuur in een losse tas onder je tafel. Dat is vragen om diefstal. Wat dat eten betreft, de Keniaanse keuken moet het vooral hebben van maïs, bonen, groenten en fruit. Populair bij de plaatselijke bevolking is Ugali, een gerecht van maïsmeel. Omdat in Kenia ook theevelden zijn, moet je vooral eens de pure groene thee gaan proeven. Ook voor koffieliefhebbers is Kenia een grote troef. Logisch, want hier wordt wereldkoffie verbouwd. 

Wat je niet moet missen  

Deze zes sights behoren tot de meest geslaagde toppers tijdens een vakantie Kenia: 

  • Tsavo West National Park 
  • Diana Beach 
  • Masai Mara Game Reserve 
  • Lake Nakuru National Park 
  • Mount Kenya National Park 
  • Amboseli National Park