Waar moet je heen op vakantie? Alles is mogelijk!

In ons kikkerlandje wordt het steeds kouder en kouder. De feestdagen komen er aan en dat betekent dat de winter ook niet lang meer op zich laat wachten. Er zijn genoeg mensen die hier echt naar uitkijken, maar sommigen dromen van parelwitte stranden, een heerlijk zonnetje en nieuwe culturen. Als jij je herkent in het laatstgenoemde is het misschien een goed idee om er op uit te gaan en het koude Nederland achter je te laten. Maar waar heen? Er zijn genoeg mogelijkheden, zowel binnen als buiten Europa zijn er landen die je absoluut een keer gezien moet hebben. In dit artikel gaan we voor wat meer exotische landen.

Zuidoost-Azië

Als je de tijd hebt en wilt genieten van prachtige natuur, leuke steden en mooie culturen dan moet je gaan backpacken in Zuidoost-Azië. Onder deze regio vallen de landen Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Elk land heeft zijn eigen cultuur, sfeer en hoogtepunten. Het is dan ook aan te raden om zo lang mogelijk te gaan, je raakt namelijk niet uitgekeken!

Als je nog nooit eerder ben wezen backpacken zijn Thailand en Vietnam twee goede keuzes om te beginnen. Deze landen zijn ingesteld op backpackers en dit zorgt er voor dat het makkelijk is om met de plaatselijke bevolking te praten, rond te reizen en mensen te ontmoeten. Ideaal dus! Het nadeel is dan wel dat het meer toeristisch is en je het echte backpack gevoel kan missen. Als je daar naar opzoek bent zijn Myanmar, Laos en Cambodja goede alternatieven!

Australië

Ga je in plaats van schaatsen liever surfen en vier je de kerst graag op  het strand? Dan is Australië jouw droombestemming. Na een lange vlucht zal je de kou voor de komende tijd achter je laten en kunnen genieten van de heerlijke, relaxte fibe die de aussies te bieden hebben. Let wel op, Australië is maar liefst 185(!) keer zo groot als Nederland. Dit betekent dat de steden ver uit elkaar liggen en dat je de trips die je gaat maken goed moet plannen. Anders kan je zomaar in vervelende situaties komen!

Colombia 

De weelderige Amazoneregenwoud, de hoge berken van de Anden, een schitterende Caribische kust en kleurige koloniale steden. Dit alles is Colombia en Colombia is nog veel meer. In dit prachtige land komt de grootsheid van Zuid-Amerika op een veilige manier naar boven want de bloederige drugsgeschiedenis ligt grotendeels in het verleden. Zolang je als toerist goed oplet en niet naar de onveilige gebieden gaat zal je geen gevaar lopen. Wees dan ook niet bang om zoveel mogelijk te doen! Je kan namelijk met zwemmen met reuzenschildpadden en dolfijnen langs Isla Gorgona, prachtige musea ontdekken in de hoofdstad Bogóta en een trektocht nemen door het mooie Tayrona National Park.

Wil je meer leuke reistips? Kijk dan ook eens op travelfans.nl!