Mallorca is een bekende vakantiebestemming en is een Spaans eiland in de Middellandse zee. Het is een eiland waar zowel jongeren als ouderen graag hun vakantie doorbrengen. In de zomer is Mallorca een heerlijk eiland. In dit artikel lees je waarom Mallorca een fijne vakantiebestemming is. Het is namelijk ook een erg leuk eiland met z’n tweeën. 

Het weer

Zoals je misschien al had verwacht, heeft Mallorca een fijn klimaat. Gemiddeld schijnt driehonderd dagen per jaar de zon, dus je hoeft je geen zorgen te maken om eventuele regen tijdens je vakantie. In de zomerperiode ligt de temperatuur rond de 30 graden. Het is een heerlijk zeeklimaat, waardoor je vaak een lekker briesje hebt en het niet zo benauwd zal aanvoelen.

De mooie stranden

De mooiste stranden van Mallorca liggen met name aan de oostkust van het eiland. Aangezien Mallorca een eiland is, beschikt het over een lange kustlijn, met vele stranden. Er zijn natuurlijk een aantal echt toeristische stranden, maar wees gerust er zijn ook stranden waar het veel rustiger is.

Zoals je hebt kunnen lezen biedt Mallorca veel mogelijkheden en zijn er veel dingen te beleven. Voor zowel een strandvakantie, een uitgaansvakantie als een actieve vakantie is Mallorca zeer geschikt! Op de website van Op naar Mallorca vind je nog eventuele aanvullingen en extra informatie over het eiland. Zo vind je hier ook blogs over onder andere de mooiste stranden en de leukste activiteiten die je absoluut moet hebben gedaan op het eiland. Ook kun je hier verschillende accommodatie mogelijkheden bekijken.