Wat zijn de redenen om een rondreis in Zuid-Afrika te doen?

We willen altijd maar groter, sneller, luxer en ga zo maar door. Niets is goed genoeg en alles moet beter. Erg zonde, want zo ben je nooit tevreden. Een van de manieren om wel tevreden te raken en even terug te keren tot de essentie is rondreizen. Je gaat even weg uit je vertrouwde omgeving, even weg van alles waarvan je denkt dat het er toe doet. Dit kan nooit kwaad, voor niemand. Daarom is het aan te raden om dit eens in de zoveel tijd te doen. Een optie die je hebt voor het rondreizen is een rondreis in Zuid-Afrika. Dit wordt door velen gezien als de ultieme rondreis en wij delen die mening behoorlijk. Maar waarom dan? Wat maakt een rondreis in Zuid-Afrika zó bijzonder dat je dit echt moet doen? Dat is een onderwerp dat bij uitstek geschikt is voor deze blog. 

Cultuur voor rondreis in Zuid-Afrika

De cultuur die je zult zien tijdens je rondreis in Zuid-Afrika is niet te evenaren. Je zult zoveel zien, dat is niet normaal. Een rondreis in Zuid-Afrika zal namelijk allerlei aspecten meenemen van dit land en dit is dan ook wat doorschemert als niets anders. Je zult ondergedompeld worden in traditionele gerechten, tradities en nog veel meer. Dit is een unieke ervaring, want dat is geen alledaagse gelegenheid. De cultuur in Zuid Afrika is namelijk heel verschillend van die van ons Nederlanders. We kunnen veel van ze leren en dit heeft vooral te maken met het leven. Dankbaar zijn, genieten, niet te veel zorgen maken en zorgen voor je dierbaren. 

De natuur bezoeken

De natuur die je gaat zien in je rondreis in Zuid-Afrika is wederom iets wat je niet snel ergens anders zult vinden. Je gaat zoveel gaafs zien, het is niet eens in woorden te beschrijven. Alles wat je zult zien is pracht. Savannes, bergen, woestijn en regenwouden; je vindt het allemaal in één land. Dit is dan ook kenmerkend voor je rondreis in Zuid-Afrika; diversiteit is hier het sleutelwoord. Als je op zoek bent naar allerlei soorten landschappen die allemaal van een ansichtkaart afkomen, dan ben je hier aan het juiste adres. Neem een goede camera mee en je zult nog jaren nagenieten van de mooie beelden. De verschillende landschappen zorgen ook voor verschillende klimaten, dus neem laagjes kleding mee. 

Wildlife bekijken

De verschillende landschappen die je ziet tijdens je rondreis in Zuid-Afrika brengen nog iets mee; een grote variëteit aan wildlife. Je kunt, als je je ogen goed open houdt en een beetje geluk hebt, van alles zien. Ja, misschien heb je het al eens in de dierentuin gezien maar dit is héél anders. Je kunt leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, apen, slangen en nog veel meer zien. De kans dat je sommige dieren ziet is misschien niet zo groot, maar je hebt zeker de mogelijkheid meer dan in welk land ook. Ook hier geldt; neem een camera mee om het vast te leggen want de kans bestaat dat mensen je anders niet geloven.

Boek jouw reis met Tenzing Travel.