Een vakantie in nederland leuk maken doe je zo!

Zoals de titel van dit artikel doet vermoeden zal ik het hier hebben over hoe je een vakantie in Nederland leuk kan houden. In dit artikel zal je niets lezen over verre buitenlandreizen. De situatie is er gewoon helaas niet echt naar om het hierover te hebben. Zolang we nog te maken hebben met het covid virus dan is er geen andere oplossing dan thuisblijven en in Nederland dus ook op vakantie gaan. In dit artikel zal ik proberen optimistisch te blijven. Zelf ging ik meermaals per jaar op vakantie voordat de pandemie uitbrak. De reden waarom ik dit deed was vooral om op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te ontdekken. Ik ga je in de volgende alinea’s meenemen in hoe je dit alsnog kan doen in Nederland. Hoe klein Nederland dan ook mag zijn, er zitten wel veel verschillende culturen in verweven hoewel de afstanden dit nauwelijks toelaten. Veel leesplezier dus en hopelijk denk je aan het einde van dit artikel net als ik net iets positiever over een vakantie in Nederland.

Een vakantie in Nederland: wat kan je doen?

Als je in Nederland op vakantie wil gaan met een schoolvakantie met de kinderen is het wel een goede idee om in ieder geval een huisje of een hotel te boeken. Op deze manier ben je er gewoon even tussenuit. Ik betrap mezelf er meermaals op dat als ik gewoon thuisblijf dat ik ook meteen de dagelijkse gang van zaken oppik. Dit is natuurlijk niet de bedoeling in een vakantieperiode. Mijn eerste tip van dit artikel is dus om ook echt een hotel of huisje te boeken. In mijn volgende stukje zal ik het hebben over op welke manier je ondanks de omstandigheden toch leuke plaatsen kan bezoeken.

Waar kan je nog heen precies in deze omstandigheden?

De bovenstaande vraag stelde ik mezelf ook toen ik vakantie kreeg. Waar kan je nog heen tegenwoordig? Het antwoord is verassend genoeg nog vrij veel. Je kan sowieso naar veel locaties die zogeheten “doorstroomlocaties” heten. Deze locaties zijn bijvoorbeeld musea maar ook pretparken. Dat laatste raad ik dus ook zeker aan om met de kinderen te bezoeken. Als je toch nog het gevoel wil hebben iets nuttigs gedaan te hebben dan raad ik je ook zeker aan om musea te bezoeken. Het is dan wel belangrijk dat je van tevoren reserveert want natuurlijk is dat door het coronavirus helaas niet anders.