groepsaccommodatie in Twente

Twente is een landstreek van Overijssel, het bevindt zich in het oosten van Nederland. De inwoners van Twente worden ook wel Twentenaren of Tukkers genoemd. Twente grenst in het oosten aan Duitsland. Verder ligt Twente naast de Overijsselse landstreek Salland. In het zuiden ligt de grens met Gelderland, specifiek de achterhoek. De naam Twente komt waarschijnlijk van het woord twee of het is vernoemd naar de Germaanse stam die er woonde in de tijd van de Romeinen. Er zijn veel activiteiten te doen in Twente en er is voor ieder wat wils. Zo kan je ook gebruik maken van een groepsaccommodatie Twente.

Leuk activiteiten voor buiten

Twente beschikt over veel leuk uitjes, voor het hele gezin. Ga bijvoorbeeld de grens over en vindt vlakbij dierentuin Nordhorn. Niet alleen kan je hier overdag rondlopen, er is ook een mogelijkheid om te overnachten in de dierentuin. Voor natuurliefhebbers is er het Lutterzand, midden in Twente. Dit is een natuurgebied in De Lutte, het ligt vlakbij Oldenzaal en ook de Duitse grens is niet ver weg. Twente beschikt in het algemeen over veel natuurgebieden, dus de echte wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Na een lange dag is het een mogelijkheid om terug te gaan naar een groepsaccommodatie Twente.

Gezellige binnen uitjes

In Nederland kan het wel is zo zijn dat het geen goed weer is. Maar ook met slecht weer biedt Twente nog genoeg opties voor een gezellige dag. Neem bijvoorbeeld het Rijksmuseum Twente. Verder beschikt Twente ook over andere musea zoals museum Natura Docet. Dit museum focust zich op de natuur, er is dus van alles te vinden. Zo zijn er skeletten uit de oudheid, maar ook recente natuur om over te leren. Een echte klassieker in Twente is natuurlijk een tocht met de huifkar. Een huifkar is een grote wagen met overkapping, hiervoor lopen vaak meerdere paarden. Je krijgt een tour door Twente inclusief informatie, het is dus zowel gezellig als informatief.