Horeca servies: meer dan een stapel borden

Horeca servies is vandaag de dag te krijgen in vele verschillende uitvoeringen. De tijden van enkel witte borden en zilverkleurig bestek zijn voorbij. Steeds meer begint het servies onderdeel uit te maken van de complete restaurant ervaring. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk ook zo dat horeca servies kan variëren van zeer exclusief tot ontzettend simpel. Het is maar net wat voor type restaurant je bestiert en hoeveel belang je als eigenaar hecht aan de uitstraling van het servies waarop je het eten serveert. In de meer exclusieve restaurants zien we steeds meer exclusief servies op tafel verschijnen. Moderne vormen, diverse kleuren en veelal ook handgemaakt servies. Of deze trend ook aansluiting zal vinden bij het middensegment horeca is echter nog maar de vraag, aangezien dergelijk exclusiever servies ook vaak kostbaarder en kwetsbaarder is. 

Horeca servies wordt intensief gebruikt

Als ervaren horeca ondernemer zal dit geen openbaring voor je zijn, maar toch is het wel belangrijk om nog eens duidelijk te benoemen. Een groot verschil dat horeca servies anders maakt dan het servies dat we thuis gebruiken, is de intensiteit waarmee het gebruikt wordt. Waar je thuis je borden misschien één maal per dag of enkele keren per week gebruikt, geldt voor horeca servies dat het vaak meerdere malen op een avond op tafel gezet wordt. Dat betekent meerdere malen blootstelling aan het gebruik van bestek en meerdere malen door de spoelstraat. Hier ligt een belangrijk punt wanneer we een keuze maken voor welk servies we in ons restaurant willen gaan gebruiken. Om de investering in een gloednieuw servies voor in je restaurant de moeite waard te laten zijn, moet het servies lang genoeg meegaan om zichzelf terug te verdienen. 

Horeca servies als onderdeel van jouw inrichting

Om de juiste keuze te maken wanneer je gaat investeren in een nieuwe set borden, glazen en bestek voor jouw restaurant, kan het behulpzaam zijn je servies te bekijken vanuit het perspectief van je interieur. Uiteindelijk is het servies de middenweg tussen het eten dat je serveert en de uitstraling van de inrichting van je restaurant. Vaak denken horecaondernemers bij het kiezen voor servies na over hoe bepaalde gerechten eruit zullen zien op een bord. Of welke dranken mooi in bepaalde glazen geserveerd kunnen worden. Natuurlijk zijn dit belangrijke overwegingen, maar om het servies een goede verbinding te laten zijn tussen het interieur en het menu van jouw zaak, doe je er dus goed aan het servies eens te beschouwen als onderdeel van je inrichting. 

Kies voor duurzame borden en glazen

Uiteraard speelt voor elke ondernemer die op het punt staat een serieuze investering te doen het kostenplaatje een grote rol. Ook voor horeca servies geldt dat het al snel kan gaan om een serieuze uitgave. Een goed advies is dan ook om niet te snel te kiezen voor de goedkopere opties. Goedkoop betekent vaak dat het servies niet al te lang mee zal gaan en dat je wellicht eerder dan je zou willen weer toe bent aan nieuw servies. Kies daarom niet direct voor duur, maar wel voor duurzaam. Bijkomend voordeel is dat je je servies dat lang meegaat steeds weer opnieuw kunt hergebruiken. Hierdoor heb je veel afwisseling mogelijkheden en gaat je servies langer mee.Bezoek onze website voor meer horeca producten.