Vind hier de juiste uitrusting voor uw fiets!

Nederland, het land van de klompen, stroopwafels en fietsen. Wij Nederlanders houden ontiegelijk van fietsen. Het is gezond, je ziet veel van je omgeving en het is ook nog eens leuk om gezamenlijk te doen op een mooie lente of zomerdag. Maar wat is een fiets nu zonder al zijn handige accessoires? Precies, niet praktisch en gereed voor de openbare weg. Wij leggen jou uit welke fiets onderdelen nodig zijn voor jouw comfort en veiligheid.

Voor op de fiets

Er zijn een aantal dingen die benodigd zijn op de fiets, praktische en verplichte onderdelen. Stel je voor, je wilt boodschappen in jouw stad of dorp doen op de fiets. Waar ga je dan al je net gehaalde producten laten? Bungelend in een papieren tasje aan je stuur met het gevaar op scheuren? Een hippe fietstas is daarvoor een goede oplossing. Berg de spullen netjes op in de zakken en verdeel het gewicht over beiden kanten van de fietstas. Een fietstas met een optie om te sluiten zijn zeer handig. Nu, het verplichte onderdeel. Een fietslamp. Veel mensen fietsen zonder lamp, dit veroorzaakt ongelukken en sleept een akelige boete met zich mee. Heb je er geen? Koop dan een nieuwe fietslamp.

Hoe houd ik mijn fiets netjes?

Het onderhoud van de fiets is niet zwaar of moeilijk. Het is een voertuig wat ook niet snel stuk drijft te gaan, toch helpt het als je netjes je fiets opbergt onder een dak. Dit voorkomt roest. Wat vaak stuk gaat aan de fiets is de ketting en de kettingkast door veel gebruik en omvallen. Een fiets heeft vaak een stelt, maar om het omvallen van uw fiets echt te voorkomen: koop fietsrekken. Dit zorgt er voor dat als het buiten stormt de fiets blijft staan.