Warmtebrug essentieel voor de horeca

Koud eten wil niemand, daarom is een warmtebrug essentieel om jouw gerechten warm te kunnen serveren aan de gasten. Warmtebruggen worden in iedere horeca- onderneming gebruikt. Van wok restaurant tot bedrijfsrestaurant. 

Enkele en dubbele warmtebruggen

Meest gebruikte warmtebruggen in de Horeca: 

  • Enkele warmtebrug: de naam zegt het al. Er is een plaat onder de lamp geschikt om de gerechten op te leggen. De lengte van de plaat kan uiteraard aangepast worden aan de vraag. Ook de hoeveelheid lampen die nodig zijn om de plaat te verwarmen kan worden aangepast. 
  • Dubbele warmtebrug: Er zijn twee platen aanwezig om het voedsel op te leggen. De platen worden verwarmd door de infraroodlampen, die op de eerste en tweede plaat zijn gericht. Een dubbele warmtebrug is uitermate geschikt als er veel gerechten warm moeten blijven. Denk hierbij aan een wok restaurant of bedrijfskantine.  Heb je meer warm te houden, maar beperkte ruimte? Een dubbele warmtebrug leent zich hier uitermate goed voor. 

Welke warmtebrug is geschikt? 

Het is belangrijk om je te verdiepen in wat voor soort warmtebrug het best geschikt is voor jouw horeca- bedrijf. Er zijn verschillende soorten en maten warmtebruggen, voor diverse doeleinden. 

Waar moet je hierbij aan denken? 

  • Hoeveelheid gerechten die je wilt verwarmen. 
  • Uiterlijk. Er zijn diverse designs mogelijk als het gaat om warmtebruggen. Staat de warmtebrug in de keuken waar de gasten het niet zien, of midden in het restaurant? Ook dit is belangrijk om rekening mee te houden. De lampen kunnen mooi geïntegreerd zijn in de warmtebrug of wil je ze juist laten zien? De keuze is reuze als het gaat om het vinden van de juiste warmtebrug. 
  • Warmte: wat is de minimale en maximale warmte die je nodig hebt, passend bij jouw gerechten? De warmtebruggen kunnen in verschillende capaciteiten worden geleverd. 

Waar let je op bij aanschaf van een warmtebrug? 

Iedere horeca groothandel van apparatuur kan warmtebruggen leveren. De keuze is gigantisch en maakt het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. Hoe neem je de beste beslissing? 

  • Bepaal waarvoor je warmtebrug nodig hebt en de capaciteit. 
  • Vergelijk online de warmtebruggen, waar je aan zit te denken. 
  • Vraag diverse offertes aan, de prijzen kunnen behoorlijk verschillen.
  • Ga langs bij meerdere showrooms en laat je inspireren en goed adviseren!
  • Vergelijk de garanties die worden afgegeven met de leveranciers. 

Tip: HorecaTraders.com